University of Kent


Project: University of Kent School of Drama, Film & Visual Arts, Jarman Building

Location: Canterbury, Kent, UK

Product: OKATECH with expanded aluminium

Square metres: 190 m²

Architect: Hawkins/Brown, London, UK

Execution: R H Partnership Architects, Brighton

Completion: 2007


The renowned British Architect's Office of Hawkins/Brown in London designed a simple, block-shaped, three-story building to harbour the complex space allocation giving the long plaza on the University Road a strong visual identity. The project architects rh Partnership, working with the contractor, took this concept design forward to realisation.


Return to Home page

Return to Projects


University of Kent Corner
Photograph ©Daniel Clements
University of Kent Front Elevation
Photograph ©Daniel Clements

University of Kent Side Elevation
Photograph ©Daniel Clements

Profilmetall Engineering GmbH


Project: Profilmetall Engineering GmbH

Location: Dillberg 22 97828 Marktheidenfeld, Germany

Product: OKASOLAR F with Type O/U louvers

Square metres: 20 m²

Client: Profilmetall Engineering GmbH

Completion: 2013


The OKASOLAR F integrated louver system was selected for this office building to maximise the natural daylight into the space while preventing glare and direct sunlight onto the working plane.

It allows good view out and, during the day, offers protection from direct views into the office.


Return to Home page

Return to Projects


Profilmetall Engineering GmbH
Photograph ©Christian Schwab
Profilmetall Engineering GmbH
Photograph ©Christian Schwab

Profilmetall Engineering GmbH
Photograph ©Christian Schwab

The City Hall Galleries


Project: City Hall Galleries

Location: Innsbruck, Austria

Product: KAPILUX W

Square metres: 3000m²

Architect: Dominique Perrault

Completion: 2002


The RathausGalerien in the historic old city centre of Innsbruck surprise many people thanks to its utilitarian concept. The area near the “Goldenes Dachl” boasts a seven-storey building for the municipal authorities, a six-storey hotel and a shopping mall set into the area in the shape of a cross, with 22 shops on two storeys.

Glass forms the central element in the selection of materials for the façade, whether it is transparent or white, translucent or opaque, creating the perfect relationship between transparency and mass.

Dominique Perrault designed a glass shell which - by means of wire mesh, solar protection and vision protection - allows particular types of light to enter.

A central element in the design is the 3,000 square metres of KAPILUX W insulating glass with capillary slabs. The innumerable capillary tubes in the glass refract the light and disperse it gently in the rooms. Viewed from the outside, the partly transparent glazing creates the impression of building mass.


Return to Home page

Return to Projects

City Hall Galleries
Photograph ©Ali Moshiri

City Hall Galleries
Photograph ©Ali Moshiri

City Hall Galleries
Photograph ©Ali Moshiri

British Antarctic Survey Base


Project: British Antarctic Survey Base Halley VI

Location: Halley Bay, Antarctic

Product: OKAGEL

Square metres: 95m²

Architect: Hugh Broughton Architects

Completion: 2010


Eight years of planning and construction yielded one of the most extraordinary building projects on our planet, the Halley VI research station of the British Antarctic Survey (BAS).

The extreme climatic conditions prevalent in the polar light zone on the Antarctic Brunt ice shelf place very high demands on man and material. To achieve the aim of offering the research team the most comfortable working and living conditions possible under these conditions, OKAGEL functional glass was used in the distinctive red community module of the station. This created a pleasant atmosphere of daylight in the lounge, with the added benefit of exceptionally good insulation values.


Return to Home page

Return to Projects

British Antarctic Survey Base
Photograph ©BAS

British Antarctic Survey Base
Photograph ©BAS

Milton Park


Project: Milton Park

Location: Egham , Surrey, UK

Product: OKAWOOD Louvers

Square metres: 260m²

Architect: Dunthorne Parker Architects Ltd

Completion: 2009


This brand new building, designed by Dunthorne Parker Architects, sits within historic parkland and was designed to be energy efficient incorporating the latest technology.

Utilising a pallet of natural colours in the building finishes the OKAWOOD louvers compliment the adjacent materials whilst at the same time providing solar shading and view out into the parkland.


Return to Home page

Return to Projects


Milton Park
Photograph ©John Godwin


Milton Park
Photograph ©John Godwin
Milton Park
Photograph ©John Godwin


Milton Park
Photograph ©John Godwin

Cite de l'Ocean


Project: Cite de l'Ocean

Location: Biarritz, France

Product: OKALUX EVO

Square metres: 645m²

Architect: Steven Holl Architects, New York

Completion: 2011


The world-famous seaside resort of Biarritz, located on the Atlantic coast of France, is one of the most popular destinations in Europe for surfing and windsurfing. This made it an ideal location to build an interactive museum dedicated to the biotope of the ocean and to the sport of surfing.

"Under the sky, under the sea" is how Steven Holl, who designed the museum in cooperation with Brazilian architect and artist Solange Fabiao, describes his guiding idea for the spatial concept. The idea is to give the visitor the feeling of being beneath the surface of the water when inside the museum.

The translucent glazing, combined with the transparent glass areas, give light to the interior creating an open atmosphere.

The translucent areas incorporates the OKALUX EVO product, made up of 2 layers of the KAPILUX T transparent capillary slabs with glass fibre tissue sandwiched between.

This glazing prevents direct sunlight and glare while, due to the diffusing qualities of the capillary system, maximising the natural daylighting deep into the building.


Return to Home page

Return to Projects


Cite de l?Ocean
Photograph ©Steven Holl Architects

Cite de L?Ocean
Photograph ©Sergio Guerra
Cite de l'Ocean
Photograph ©Sergio Guerra

Cite de l'Ocean
Photograph ©Sergio Guerra

Cite de l'Ocean
Photograph ©Sergio Guerra

Cite de l'Ocean
Photograph ©Sergio Guerra

The Alexander Graham Bell Centre


Project: The Alexander Graham Bell Centre (Moray life Science Centre)

Location: Elgin, Scotland

Product: OKALUX +

Square metres: 158m²

Architect: J M Architects , Edinburgh

Completion: 2013


The new extension to the existing buildings is designed to provide a leading research and educational facility within a modern light environment utilising latest building technologies.

The OKALUX + glazing was specified to maximise the natural daylight into the spaces while preventing glare and overheating.

Externally the product offers a clean white appearance created by the fibre tissues encasing the OKALUX capillary system within the glass.


Return to Home page

Return to Projects


The Alexander Graham Bell Centre
Photograph ©Andrew Lee
The Alexander Graham Bell Centre
Photograph ©Andrew Lee

The Alexander Graham Bell Centre
Photograph ©Andrew Lee

4 St Pauls Square


Project: 4 St Pauls Square

Location: Liverpool, UK

Product: KAPILUX W

Square metres: 822m²

Architect: RHWL Architects

Completion: 2011


This new building in Liverpool incorporated KAPILUX W to external fins on one elevation and within the façade main glazing to another.

The Architects clever use of the KAPILUX W within the framed fins not only creates an interesting feature to the façade, but also reduces the shading effect of the fins by diffusing the direct sunlight, rather than just blocking it and creating shadows across the façade.

On the other elevation the Kapilux W was incorporated with boxed out metal trays behind so as to maintain the effect of translucency of the product and keep a consistent appearance across this elemental feature of the façade.


Return to Home page

Return to Projects


4 St Pauls Liverpool
Photograph ©Martin West
The 4 St Pauls Liverpool
Photograph ©Andrew Lee

4 St Pauls Liverpool
Photograph ©John Godwin

4 St Pauls Liverpool
Photograph ©Martin West

Pelsall Village Centre


Project: Pelsall Village Centre Halley VI

Location: Pelsall, UK

Product: OKALUX K and OKASOLAR light re-directing louvers

Square metres: 65m²

Architect: BAART HARRIES NEWALL Architects, UK


The Pelsall Village Centre designed by BAART HARRIES NEWALL Architects combines a library to the ground floor and doctors' surgery to the first floor.

With the rear façade of this new development facing onto a housing estate privacy and maximum use of natural daylighting were paramount and so the OKALUX K light diffusing glass was specified to the first floor offering privacy while allowing natural diffused light to illuminate the space inside.

To the library OKASOLAR was specified offering prevention of glare from direct sunlight and maximising the daylight by re-directing light above eye level up onto the ceiling.


Return to Home page

Return to Projects


The Pelsall Village Centre
Photograph ©John Godwin
The Pelsall Village Centre
Photograph ©John Godwin

The Pelsall Village Centre
Photograph ©John Godwin

The Pelsall Village Centre
Photograph ©John Godwin

NMR Bank


Project: Rothschild Bank

Location: London, UK

Product: OKATECH with expanded Aluminium and OKATHERM clear insulated units

Square metres: 4562m² / 3807m²

Architect: OMA, Rotterdam, Rem Koolhaas and Ellen van Loon, NL Allies and Morrison, London

Completion: 2011


The architecture of the new main building of the Rothschild Bank in London is clear and discrete. The design has the signature of Rem Koolhaas and his renowned OMA Office in Rotterdam. Following on from two previous projects (Dutch Embassy in Berlin and Central Library in Seattle),OKATECH with expanded aluminium was selected for the 75 metre high tower. The expanded aluminuim gives the building a silvery-metallic appearance while protecting it from sun and, during the day, offering a degree of privacy to the occupants.


Return to Home page

Return to Projects


NMR Bank
Photograph ©John Godwin

NMR Bank
Photograph ©John Godwin
NMR Bank
Photograph ©John Godwin

NMR Bank
Photograph ©John Godwin

NMR Bank
Photograph ©John Godwin

NMR Bank
Photograph ©John Godwin

Citroen Flagship Store


Project: Citroen C42 Showroom

Location: 42 Avenue des Champs Elysees, Paris

Product: KAPILUX T

Square metres: 1400m²

Architect: Manuelle Gautrand Architects, Paris

Completion: 2007


The new Citroen showroom has been open to the public since 29 September 2007 showcasing the Citroen stable of cars, both old and new.

The building displays strikingly unusual constructions both on the outside and the inside. The overture is provided by an expressive glass front. This generous level of transparency catches the eye in a section of the avenue where the majority of the buildings have traditional façades.

The KAPILUX T transparent capillary inlay in the cavity between the panes ensures a high level of light transmission and sunlight protection, while offering partial visibility through the glass.

At the same time the evenly diffused, and dazzle-free daylight, improves illumination deep into the room without any light and dark zones.

The individual red panes for the Citroen brand logo have also been implemented with KAPILUX-T, combined with using four coloured foil inlays to the interior laminated safety glass, the combination of which produces the special red tone.


Return to Home page

Return to Projects

Citroen Flagship Store
Photograph ©Manuelle Gautrand

Trowbridge County Hall


Project: Trowbridge County Hall

Location: Trowbridge, Wiltshire

Product: OKATECH with Expanded Copper KAPILUX W

Square metres: 135m²

Architect: Stride Treglown Architects Bristol

Completion: 2012


This brand new link building, designed by Stride Treglown Architects Bristol office, links two existing buildings' of very different styles to create a new public reception area to the re-organised County offices, including a new Library and Canteen area as well as an airy welcoming open space for people to meet.

OKATECH with an expanded natural Copper mesh insert was specified to the meeting rooms on the main façade making a dramatic feature to the façade which at night becomes semi-transparent, highlighting the buildings profile to the local community.

KAPILUX W was used to the side elevation where natural daylighting was required but views out were required to be minimised.


Return to Home page

Return to Projects


Trowbridge County Hall
Photograph ©John Godwin
Trowbridge County Hall
Photograph ©John Godwin

Trowbridge County Hall
Photograph ©John Godwin